Førstesiden

Kontakt:
E-post: hytter@vingelen.no
Telefon: 913 60 373


Design og produksjon:
Bygdenett - JarleNor
jarlenor@vingelen.no


Foto:
Jøran Nygård, Anne Buttingsrud, Hege Hovd, Stein Kaasin, Stig Nordstad, Jarle Nordskog, med flere...


trans'


Utnyttelse av utmarka:
Fisk, rein og molter


 

Aktiviteter
Om vinteren er Vingelen et av de mest snøsikre stedene i Sør-Norge. I et normalår kan du gå på ski rett utenfor hytteveggen fra november til mai. Store urørte vidder ligger og venter på deg. Løypemaskina kjører ukentlig løyper på begge sider av bygda. Det går f.eks. an å gå fra Vingelen til Tynset på ski fordi løypetrasèene møtes på fjellet.

Om sommeren er fotturer, sykkelturer og kanskje turer med hest en fin aktivitet i det bølgende terrenget rundt bygda og innover mot Forollhogna. Nesten 100 km med seterveier strekker seg langt innover i "mørkom".

Fiske etter ørret er mulig i mange fine vann både nært vei og langt inne på fjellet. Tre fine fiskevann ligger i gangavstand fra Knausvola. Isfiske er tillatt i alle vann der det selges fiskekort. Det finnes også utleiehytter inne på fjellet der du kan leie både båt og garn.
Glomma, en av landets beste fiskeelver, ligger bare ca. 5 km sør for bygda.

Jakt er veldig populært og etterspurt.
Rypejakta i Vingelen er veldig god og reinsjakta er den beste i nord-europa. Forollhogna-stammen er den mest produktive (høyeste vekter) i Norge!

Seterkulturen er fremdeles levende i Vingelen. Bygda har mer enn 30 aktive seterbruk om sommeren. I tillegg er det mye sau og storfe på utmarksbeite. Flere av setrene tilbyr aktiviteter, matservering eller overnatting.

Etter fjøsstellet på setra smaker det godt med en matbit...